Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 000 стоки "менте" задържаха на МП Лесово

Снимка: Агенция „Митници“

Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 20 417 текстилни изделия, чанти и маратонки с обозначения на световни марки при две отделни проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция. Товарните композиции са превозвали стоки от Турция за Сърбия през България.

Товарната композиция е управлявана от сръбски гражданин. Според представените от водача документи, той е превозвал текстилни изделия, обувки, чанти и аксесоари от Турция за Сърбия. Митнически служители селектират превозното средство за щателна проверка. В хода на контролните действия са установени в товара 5312 недекларирани спортни екипи с обозначения на три световни търговски марки. Сред декларираните стоки са открити още 11 703 текстилни изделия, 217 чанти и 110 чифта маратонки с лога на различни световноизвестни марки.

Още 3075 „маркови“ стоки са открити същия ден в друг товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от сръбски гражданин. Той също е превозвал текстилни изделия от Турция за Сърбия през България. По искане на служителите от Гранична полиция е извършена щателна проверка на товара, при която инспекторите установяват сред декларираните стоки3075 спортни комплекти, тениски, ризи, панталони и други текстилни артикули с обозначения на защитени търговски марки. Установените „маркови“ стоки също са задържани поради основателни съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

За случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки. 


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени