Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаните за побоя над шофьор на автобус до Карлуково са освободени

Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч
Снимка: Пламен Христов, БНР

Районният съд в Луковит е освободил от ареста с по-леки мерки двамата мъже - баща и син, които бяха задържани за нанесен побой над шофьор на автобус, превозващ туристи край село Карлуково.

Единият е с парична гаранция от 2 000 лева, а другият - под домашен арест. Мерките ще бъдат обжалвани, поясни окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков и уточни, че двамата мъже са се укривали преди да бъдат задържани:

"Разпитани са свидетели, изискана е медицинската документация от "Спешна помощ" в Луковит. Изискани са и записи от камери, които са заснели инцидента. Касае се за средна телесна повреда по хулигански подбуди - на водача на автобуса е причинено счупване на ребро и на челюст. Претърпял е хирургична интервенция. 

Законът предвижда от 2 до 10 години лишаване от свобода. Надявам се да няма по-тежки последствия за водача на автобуса, тъй като разбирам, че вероятно ще се касае и за счупване на черепа. В следващите дни ще изискаме и медицинската документация от Попово или Търговище, за да се прецени дали има и други телесни увреждания“.

Разследването продължава.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна