Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Село Чавдар привлича туристи с богата културна програма и десетки забележителности

Атракционният парк
Снимка: Венета Николова

Наситена културна програма предлага село Чавдар на жителите и гостите на населеното място. През последните три месеца, всеки уикенд селото предоставя възможност за развлечение на открито, каза пред Радио София кметът на с. Чавдар Григор Даулов.

На 29 юни предстои Фолклорният фестивал „Да запеем заедно песните на Средногорието“.

„В неделя предстои традиционният ни спортен празник с над 200 участници. След това излизаме в лека лятна почивка. През есента отново се завръщаме с нашия празник на плодородието, а целият декември месец ще бъде Коледа в с. Чавдар. Когато нямаме събития, нашите посетители могат да се разходят из селото, да видят нашите обекти – „Фолклорен център Чавдар“, Спортно-туристическата ни атракция, Археологическия парк „Тополница“, природната забележителност „Казаните“, каза Григор Даулов.

Той добави, че от миналата година функционира подробен интернет портал, на който посетителите могат да се информират за събитията и забележителностите в района.

„Изграждаме общински център за гости, който ще открием заедно с Коледното село. Предстои изграждането и на фотоволтаична инсталация на училището, с термо помпи. Изпълняваме и проект по „Красива България“ за ремонт на училищната ограда, на фитнеса и на детската градина“, обясни кметът на с. Чавдар.

До две седмици ще започне изпълнението и на иновативен проект за социалната услуга „Дигитален асистент“, каза Григор Даулов.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна