Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски: Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото

Делян Пеевски в НС на 27 юни 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Новото начало за ДПС е факт и който не го разбира, остава в миналото. Това е заявил съпредседателят на партията Делян Пеевски на среща с излъчените от нея кметове.

През последните дни областни структури на движението свалиха доверието от дългогодишни партийни кадри, които влязоха и в новия парламент. Това направи областния съвет в Пловдив с Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията в областта на втория по големина град.

Причината за решението са слабите резултати на ДПС в Пловдивска област като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията в областта се наблюдава на всички избори през последните няколко години.

Преди промените в ДПС-Пловдив, в четвъртък парламентарната група на парритята изключи Айсел Руфад, след като тя беше свалена като областен председател в Шумен. Тя ще остане в парламента като независим депутат. 

Друга знакова фигура за ДПС - Филиз Хюсменова, подаде оставка като народен представител и посоки като причина ниския резултат на движението във Варна.

Резултатите на отминалите парламентарни избори са били обсъдени на срещата на кметовете на ДПС, пред които Делян Пеевски е заявил още, че партията има енергия и воля да следва евроатлантическия път на страната, а местните управници са лакмус за посоката и действията ѝ.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна