Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незагасена цигара в стая на пациент е вероятната причина за пожара в болницата в Благоевград

Д-р Димитър Димитров
Снимка: Радио Благоевград

Незагасена цигара в стая на пациент е вероятната причина за пожара в многопрофилната болница в Благоевград, съобщиха разследващите.
Огънят започна рано тази сутрин в отделението по ортопедия и травматология. 9 пациенти бяха евакуирани, един от тях е пострадал тежко. С леки изгаряния са още трима души, а петима са били обгазени.

В 4:00 часа сутринта огън и дим обхващат отделението по ортопедия на благоевградската болница. Медицински персонал и пожарникари за минути евакуират настанените в отделението пациенти.

Директорът на многопрофилната болница в Благоевград д-р Димитър Димитров:

"За щастие тежко пострадали болни няма. Всички болни от "Ортопедия" са преведени в "Хирургия". Оказва им се нужното лечение. От всичките девет болни, които са преведени, единият е в малко по-тежко състояние, тъй като най-вероятно е с изгаряне на горните дихателни пътища, той е в процес на уточняване на състоянието му. Всички останали болни са добре".

По-късно от клиниката по изгаряния в София, където най-тежко пострадалият беше настанен, съобщиха, че състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му.

След пожара отделението по ортопедия е неизползваемо, каза още директорът на болницата д-р Димитров:

"Общо взето цялото отделение подлежи на ремонт, цялата стая е унищожена, другите - не, но, сами разбирате, огънят е бил доста силен, цялото отделение е в дим и сажди и трябва да бъде ремонтирано изцяло.

Министерството е уведомено, знаят за случая", допълни директорът.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна