Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпоредително заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

Снимка: Радио Пловдив

В пловдивския окръжен съд за днес е насрочено разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийството миналото лято в Цалапица на 24-годишния Димитър Малинов.

След убийството той избяга в Германия и месеци наред беше издирван с европейска заповед за задържане. Открит беше в Дания, където беше арестуван и екстрадиран в България.

Бизюрев вече даде показания, но в Районния съд в рамките на делото за укривателство срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови. Според държавното обвинение те са му помогнали да укрие тялото и да избяга.

И днес пред съдебната палата се събраха роднини и приятели на убития младеж, които настояват делата срещу Бизюрев и близнаците да се обединят в едно, защото, според тях,  братята са съучастници в извършването на престъплението.

"Ние искаме приобщаване на делото за укривателство към делото за убийство. Всеки участник в това убийство да си понесе наказанието! Говорим за умишлено убийство. Онази вечер, там, на онзи парк, на църквата, е ставало наговаряне къде отиват и тези около тях са знаели и не са казали. Знаеха, че търсим Митко, премълчаваха. Рангел Безюрев казва, че не е удрял Митко в лицето. Той не признава за удари в лицето! Кой удари Митко в лицето? Кой нанесе тези удари, които застрашиха живота и убиха Митко", попита майката на Димитър. 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна