Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивелин Михайлов от "Величие" допусна, че може да бъде дискредитиран с досъдебно производство и арест

След създаването на временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства по данни за извършени престъпления от Ивелин Михайлов, член на партия "Величие" и управител на комплекс "Исторически парк" във ветренското село Неофит Рилски, самият Михайлов допусна, че може да бъде дискредитиран с досъдебно производство и арест. Коментарът си той направи преди планираната среща с жители на Благоевград тази вечер. 

"Да бъда разследван от хора, които смятам за престъпници, за мен е гордост" заяви Ивелин Михайлов по повод създадената по-рано днес временна парламентарна комисия по искане на негови бивши съпартийци и още две партии:

"Уникално решение от страна на 2 партии, по-скоро 3, които са на коренно различни позиции, да бъдат обединени от нещо. Радваме се, че постигаме обединителния ефект в България. Щом едни хора, които аз смятам за престъпници ме проверяват, това е гордост".

Неформалният лидер на партията-феномен в 50-тото НС потвърди, че ще кандидатира за депутат, но допусна, че може и да бъде арестуван:

"Ако съм жив, здрав и съм на свобода, ще се кандидатирам. Всичко се случва! Значи България е такава държава, в която се прави до мен някакво досъдебно производство и ме вкарват в ареста".

Каква ще е съдбата на партията и на бизнеса на Ивелин Михайлов, ако се провали на следващи избори?

"Ако се провалим, значи тогава доверието на хората от нас е свалено и ние нямаме повече ангажимент към него. Поради тази причина не виждам как мога да работя в България при тези условия. Ще изляза и ще живея по другия начин, който е повече почивка".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна