Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байдън категоричен: Победих Тръмп веднъж и ще го направя отново

Снимка: БТА

Президентът на САЩ Джо Байдън проведе първата си самостоятелна пресконференция от ноември миналата година в рамките на юбилейната среща на НАТО.

Това беше първото значимо медийно участие на президента Байдън след дебата с неговият конкурент за нов мандат – Доналд Тръмп. По време на едночасовата пресконференция, Байдън отговори на 19 въпроса и отхвърли идеята да се откаже от номинацията за Белия Дом – нещо за което призоват, както негови съпартийци, така и публични личности, свързани с Демократическата партия.

"Факт е, че съображението е, че смятам, че съм най-квалифицираният човек да се кандидатира за президент", каза Байдън.

"Победих Тръмп веднъж и ще го победя отново", заяви американският президент.

Байдън допълни, че кампанията му предстои да извърви дълъг път и затова той ще продължи напред.

Той също така увери, че след три години той все така ще бъде способен да се справя с президентите на Китай и на Русия. Добави обаче, че няма желание да разговаря с Путин, докато Путин не промени курса.

"Не съм готов да говоря с Путин, докато Путин не промени поведението си", каза Байдън.

Президентът на САЩ заяви, че е в добро здраве и че би се подложил на друго неврологично изследване, за да се провери остротата на мисълта му, ако лекарите му препоръчат това.

Той сподели, че вече е преминал през три значителни и интензивни неврологични изследвания, като последно това е станало през февруари, и лекарите са му казали, че е в добра форма.

"Добре съм. Всеки ден съм на тест за моите неврологични способности посредством решенията, които взимам всеки ден", допълни Байдън.

Остатъкът от пресконференцията му премина в отговори на въпроси, свързани с неговата външна политика, състоянието на икономиката и критики по отношение на неговия предшественик Доналд Тръмп.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени