Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки тела са открити след израелска операция в Газа

Снимка, направена на 3 юли и публикувана на 7 юли 2024 г., показва машини на израелската армия, транспортиращи група войници и журналисти в южната част на Ивицата Газа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

По време на пресконференция на срещата на високо равнище на алианса във Вашингтон турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му ще продължи с дипломатическите усилия да прекрати руско-украинската война. Той направи коментар и за конфликта в Близкия изток.

Ердоган беше категоричен, че няма да е възможно НАТО да продължи партньорството си с израелските власти, докато не бъде установен всеобхватен и устойчив мир в Палестина. Междувременно "Франс прес" съобщи, като се позова на "Гражданска защита", че десетки тела са били открити след израелска операция в квартал на град Газа.

Израелската армия обяви, че е приключила операциите си в квартала "Шужания", където са били унищожени тунели на "Хамас" и елиминирани десетки терористи. След тяхното изтегляне, гражданската защита на ивицата Газа съобщи за откриването под разрушенията в квартала на телата на около 60 мъченици.

По данни на ООН, 85 процента от жилищата в "Шужания" са необитаеми. В сряда израелските сили призоваха жителите му да се евакуират. Според ООН става дума за около 300 000-350 000 души.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени