Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп ще призове за национално единство

Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Два дни след покушението срещу него и малко преди започващата днес Национална конвенция на Републиканската партия, бившият президент Доналд Тръмп заяви, че е пренаписал изцяло предстоящата си реч и че ще призове към национално единство.

Само ден, след като беше леко ранен от куршум в ухото по време на предизборен митинг в щата Пенсилвания Доналд Тръмп даде ексклузивно интервю за Washington Examiner, в което заяви че иска да се възползва от историческия момент, за да обедини страната.

"Ако този инцидент не се беше случил, щях да произнеса една изключителна реч, насочена към политиките на Джо Байдън, но сега тя ще бъде съвсем различна", казва пред изданието Тръмп.

Той уточни, че първоначалното му намерение е било да екзалтира своите поддръжници, но сега е убеден, че опитът за покушение е променил изцяло предизборната кампания.

Бившият президент сподели, че хора от цялата страна, от различни сфери на живота и различни политически възгледи, са му се обадили, и отбеляза, че е бил спасен случайно от смъртта, защото е отвърнал за миг поглед от множеството на митинга, за да погледне екран, показващ данни, които е използвал в речта си.

Тръмп каза, че речта му ще отговори на момента, който историята изисква:

"Това е шанс да обединим страната. Беше ми даден този шанс".

На започващата днес четиридневна конференция на републиканците в Милуоки, Уисконсин се очаква Доналд Тръмп да бъде номиниран официално като кандидат на Републиканската партия за Белия Дом. Вчера в рядко обръщение към нацията от Овалния кабинет за единение призова и настоящият президент Джо Байдън. Той отправи призив към американците да „намалят температурата“ на политическата реторика.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени