Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Горна Оряховица иска пренасочване на средства за ремонт на водопроводите на с. Драганово

Снимка: Здравка Маслянкова

Община Горна Оряховица се отказва да ремонтира един от възловите си булеварди и иска от регионалното министерство и НС парите да бъдат пренасочени за ремонти на водопроводите за село Драганово. До решението се стигна след протестите с блокади от миналата седмица на местните хора, които са на драстичен воден режим.

В Драганово живеят 3000 жители, на воден режим са и непрекъснато протестират заради компрометираната водопроводна мрежа.

От Община Горна Оряховица посочиха на поредния протест миналата седмица, че от септември миналата година в Регионалното министерство има подаден проект за водопроводите на Драганово и 17 милиона лева са непосилни за общинския бюджет.


От министерството отговориха, че проект за нови водопроводи за селото не е подаван от общинската управа и препоръчаха на местната власт да се възползва от държавното финансиране за общинските инвестиционни програми. 

На среща днес с областния управител, ВиК и местните жители кметът на община Горна Оряховица Николай Рашков обяви, че общината се отказва да ремонтира булевард „Македония“ в общинския център и одобрените за него 2,8 млн. лв. ще се иска държавата да ги прехвърли за ремонт на довеждащия и захранващия водопровод на Драганово. Останалите близо 15 млн. лв. ще се търсят по-нататък.

От водоснабдителното дружество се ангажираха до есента също на направят ремонти, за да се увеличи количеството на подаваната за селото вода.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна