Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът отвори за ваканцията училищните дворове в Пловдив, изненада директорите

Дилектори на училища смятат, че за да бъде изпълнена заповедта трябват допълнителни мерки от Общината

| обновено на 07.08.24 в 14:58

Директорите на общинските учебни заведения в Пловдив да осигурят свободен достъп до дворовете по време на ваканцията. Това разпореди кметът Костадин Димитров.

Свободният достъп на децата трябва да бъде осигурен за времето от 9.00 до 21.00 часа в неучебно време, в делнични и почивни дни. Директорите трябва да организират и контролират достъпа, а при констатирани нарушения да подават  сигнал до съответните органи.

Кметът посочва, че децата трябва да имат възможност да спортуват и играят в училищните дворове и през ваканциите. Той добавя, че това е практика и в други общини, както и че е имал сигнали и запитвания по въпроса от родители и ученици

Димитров призовава учениците и гражданите, които ще ползват съоръженията, да пазят имуществото и да спазват правилата, въведени от ръководствата на училищата.  

Директорите на пловдивските училища са изненадани от заповедта на кмета Костадин Димитров. Те ще настояват за срещи с представители на Община Пловдив, на които да получат допълнителни указания и подкрепа.

Председателят на пловдивската структура на Сдруженето на директорите в системата на средното образование Гергана Аврамова, която е и директор на СУ „Христо Г. Данов“ заяви, че подкрепя идеята на кмета, защото това ще бъде изключително полезно за децата и техните родители. Според нея и колегите й, за да бъде изпълнена тя, трябва да се набележат допълнителни мерки, за да осигури "Общинска охрана" денонощна охрана на дворовете. "Нама как сами с наши служители и средства да осигурим тази охрана, да да изпълним заповедта на кмета", категорична бешще Гергана Аврамова. 



По публикацията работи: Емил Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна