Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция се прости с легендата на киното Ален Делон

3
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция се прости с легендата на киното Ален Делон. Погребението на актьора, който почина на 18 август на 88 години, беше в имението му в Централна Франция на церемония в тесен кръг, според желанието му.

Погребението на Ален Делон се състоя далеч от очите на публиката, но пред отрупания с цветя портал на имението му в Души не секва потокът от почитатели. Малко преди церемонията синовете на звездата на киното, Антони и Ален Фабиен Делон, излязоха да благодарят на феновете.

Камерите успяха да заснемат металносива катафалка, известния бивш епископ Жан-Мишел ди Фалко, избран да отслужи церемонията, и няколкото десетки гости, допуснати до прощаването. Сред тях е забелязан например Пол Белмондо, синът на приятеля и конкурент на Делон в киното Жан-Пол Белмондо, актрисата Никол Калфан и други.

В имението не са допуснати никакви камери, гостите са се разделили с телефоните си на входа, прелитането на дронове също е било забранено. 80 жандармеристи охраняваха околността, а движението наоколо е било спряно.

Ален Делон е положен за вечен покой в параклиса, който е построил в любимото си имение.

"Не се страхувам от смъртта" - заявява той в едно от последните си интервюта.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна