Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт като учебник

ALI ще свирят с Editors

Али Абдала от ALI за концерта им с The Editors:

Алан (Али) Абдала, който е лицето на АLI разказа спецално за Радио София следното - "Ще свирим в зала 3 на НДК на 29 август. Още не мога да го осъзная. Откакто съм започнал преди 20 години (тогава с Macrophone), банди като Editors, като Coldplay, като Muse са ме изградили като артист, първите им концерти съм ги гледал още на видео и тогава не съм си мислел, че мога да отида на концерт на Editor, камо ли да свирим с тях. Наживо съм ги слушал само веднъж преди няколко години в Румъния. Винаги е учебник като ги гледаш и слушаш".


Коментираме и промяната на музикалната среда, повечето големи изпълнители и групи, които стигат до България. "Това, че в момента се случват такива неща значи, че не можеш да оставиш българската публика в небитието, тя е добре да бъде насочвана и да ходи по чужбина." 


След концерта с The Editors, за ALI предстоят концерт във Варна на фестивала Rebel Rebel (на 6 септември) и в Бургас, както и финалната подготовка за промоторането на дебютния им албум. "Ще излезе в края на есента, зад него стои един чутовен 4-годишен труд, Заглавието е Introverse."

По публикацията работи: Людмил Фотев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна