Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев: Предложените промени в правителството са съгласувани с президента

Димитър Главчев
Снимка: БГНЕС

В диалог с президента са предложените промени в правителството. Това каза премиерът Димитър Главчев пред журналисти, след като напусна сградата на президентството. Относно смяната на Калин Стоянов начело на МВР той каза: 

"Тръгнахме от там, че трябва да е професионалист от системата, да не се политизира постът. Априори би трябвало да е така, а пък няма много желаещи в МВР, се оказа, които да са на такава висока професионална позиция. Той е директор на главна дирекция "Национална полиция". Те са още 4-5 такива главни дирекции и нямаше кой друг".

За назначаването на Иван Кондов за външен министър:

"Не ми и хрумва даже да съвместявам повече постове, защото човекът, който е на този пост, трябва да отделя доста време и доста задълбочено. Виждате усложнена на международна обстановка. Трябва да си човек, който само с това да се занимава. Господин Кондов спечели моето доверие, докато ме заместваше като външен министър. Това е причината да го предложа".

"В транспорта единственият аргумент е, виждате, че има доста сериозни проблеми в БДЖ. В последните дни само се видяха два знакови случая. По социалните мрежи даваха как пътници бутат влак, а нощес отново е имало локомотив, който се е запалил. Няма други аргументи. С всички, с които работихме в досегашното правителство, имаме прекрасни отношения и комуникация. Чисто професионално, всеки от тях си свърши добре работата. Единственото, което ми се струва неприемливо, е политизирането на тези длъжности. Особено в служебно правителство".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна