Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мицкоски: Сегашната интердисциплинарна комисия не защитава интересите на македонския народ

Християн Мицкоски, министър-председател на Северна Македония
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви днес, че много бързо ще има кадрови промени в съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония за историческите и образователните въпроси, предаде МИА. Според него сегашната комисия не оправдава очакванията и "не е защитник на националните интереси на македонския народ“.

„Няма политически контекст. Нормално е новото правителство, новите хора, които ще управляват с новото правителство, да въведат и кадрови промени“, посочи Мицкоски. 

"Аз лично смятам, че сегашната мултидисциплинарна комисия абсолютно не оправда очакванията и не беше защитник на националните интереси на македонския народ“.

Съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония за историческите и образователните въпроси бе сформирана като резултат от Договора за добросъседство между Република Северна Македония и България, подписан на 1 август 2017 г., припомня МИА. Комисията е съставена от историци и преподаватели от двете страни.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна