Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп и Камала Харис пред първия си телевизионен дебат преди изборите през ноември

Камала Харис и Доналд Тръмп
Снимка: Ройтерс

Доналд Тръмп и вицепрезидентът Камала Харис ще се изправят един срещу друг в първия си, и засега единствен планиран телевизионен дебат, преди предстоящите президентски избори през ноември. Очаква се той да започне в 3 часа през нощта българско време.
 
Дебатът, който ще се проведе по телевизия "ABC Нюз", е считан за изключително важен, както от щабовете на двамата кандидати, така и от представителите на всички американски медии, тъй като според социологическите проучвания засега в битката за Белия дом няма изявен лидер. 

Телевизионният сблъсък между двамата ще бъде с продължителност от 90 минути, с две прекъсвания за реклами, и на него няма да присъства публика. 

Въпроси ще бъдат задавани единствено от водещите Дейвид Мюър и Линси Дейвис, а кандидатите ще имат две минути за отговор, две минути за опровержения и още минута за допълнителни разяснения. 

Харис и Тръмп няма да могат да си задават въпроси един на друг. 

Щабът на Камала Харис се съгласи и с единствения спорен момент - микрофоните да останат заглушени, когато кандидатът не говори.  

С хвърляне на монета беше определено заключителните думи в дебата да бъдат на Доналд Тръмп. 

От щаба на Тръмп заявиха, че стратегията му в дебата ще бъде той да обвърже Камала Харис с всичко негативно, свързано с администрацията на президента Байдън, наблягайки на факта, че вицепрезидентът има отношение към всичко извършено от нея. 

В същото време Камала Харис заяви в интервю в понеделник, че очаква Доналд Тръмп да говори много неистини. 

Домакинът на дебата - телевизия "ABC" пише, че и двамата кандидати се отнасят изключително сериозно към сблъсъка и разчитат на съвети от своите екипи за своето представяне.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна