Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение в Кюстендил при реденето на листата на "БСП - Обединена левица"

Снимка: БГНЕС

Листата на "БСП - Обединена левица" за 10-и МИР-Кюстендил е доникъде заради напрежение между Дупница и Кюстендил. За водач е номиниран дупничанинът д-р Иван Ибришимов, бивш депутат в предишни мандати. В резултат кюстендилски номинации масово си направили самоотвод. Предстои листата да бъде допълнена с имена от коалиционните партньори. Чакат се и указания от "Позитано 20".

Кюстендил е родният град на Мая Манолова  -  очевидно тя не иска да е водач или да попадне в листата на избирателния район, коментират активисти .

Засега в листата са ясни три имена - водачът д-р Иван Ибришимов, бившият кмет на Бобошево Крум Маринов и Марио Ташев от Кюстендил.

Председателят на младежкото БСП обединение Десислава Разсолкова си е направила самоотвод от всички позиции, самоотводи са направили и Любомир Ковачки, д-р Лилия Чингарска и Росен Цуцумански от общинската организация на БСП в Кюстендил.

Лансирането в листата на стари лица, недоказали с работата си съпричастност към развитието на областта, е една от причините за самоотводите и нежеланието за участие в парламентарните избори. Явно БСП и Обединената левица в региона нямат изявен лидер. Напрежеинето между организациите в Кюстендил и в Дупница е факт, казват активисти

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени