Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно, с валежи, жълт код за Бургаска област

Снимка: НИМХ
Чуй новината! Чуй новината:

В петък, 20 септември облачността ще е значителна, сутринта в низините и котловините ще е с намалена видимост, сочи прогнозата на НИМХ. На места ще има валежи, в планините на Югозападна България и в югоизточните райони ще са временно интензивни и с гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 24°, в София - около 19°.

Над планините ще е предимно облачно, по високите била и върхове ще е мъгливо. Ще има валежи от дъжд, по-интензивни в масивите от Югозападна България, както и в Странджа и Сакар. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици ще са по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна