Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Добрев се завръща в политиката и повежда листата на "БСП-Обединена левица" в 1-ви МИР Благоевград

Снимка: БГНЕС

Кирил Добрев се завръща в политиката и ще поведе листата на коалицията "БСП-Обединена левица" в 1-ви многомандатен избирателен район Благоевград.

Добрев беше изключен от партията в края на 2021 година с решение на Националния съвет, но по-късно Върховният касационен съд го възстанови заедно с другия наказан от Корнелия Нинова - Калоян Паргов, като член на Националния съвет на БСП.

Националният съвет на БСП се събра днес на заседание във връзка с подредбата на листите за предстоящите парламентарни избори.

За изборите на 27 октомври временният председател на партията Атанас Зафиров оглавява листата в 25-ти многомандатен избирателен район в София. Другият член на временното ръководство Борислав Гуцанов повежда листата в 3-ти МИР Варна.

В 16-МИР Пловдив листата ще бъде оглавена от настоящия народен представител Иван Петков, докато в 17-МИР Пловдив-област отново начело ще застане Манол Генов. Във Велико Търново водач ще е Мариана Бояджиева.

БСП ще участва в коалицията "БСП-Обединена левица" на предстоящите избори. В коалицията се включват 14 леви формации. От първите места в листите те ще получат 4 от всички 31 избирателни района.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна