Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две села в Русенско са без ток заради проливните дъждове

Снимка: Pixabay

Проливният дъжд в Русенска област стана причина за прекъсване на електрозахранването в няколко села. Авариите се отстраняват и за момента, проблеми има само в селата Караманово и Пиперково.

Близо 50 литра на квадратен метър е падналият дъжд през последните 24 часа на територията на Русенска област, съобщиха от хидрометеорологичната служба.

Обстановката вече се нормализира и след вчерашното прекъсване на електрозахранването и водоснабдяването вече няма населени места без вода или комуникации. През нощта, както и късно вчера следобед най- засегнати бяха Ценово, Белцов и Джулюница.

Там е имало многократно прекъсване на електрозахранването за период от около шест часа. Към момента проблеми има само в Караманово и Пиперково.

Екипите на "Енерго про" продължават да работят по отстраняване на възникналите аварии по електроразпределителната мрежа в района, причинени от силния дъжд.

 На територията на областта няма поражения по инфраструктурата, съобщиха от областна администрация. Водоемите в региона са под непрекъснато наблюдение, но засега никъде няма риск от преливане.

Макар че температурите паднаха значително, и през следващите дни минималните ще са между 5 и 7 градуса. Няма опасност от слани.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна