Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвана Грънчарова и Христина Топалова-Инка

Животът е единно цяло между енергийните и физическите човешки умения

Силвана Грънчарова и Христина Топалова (Инка)
Снимка: БНР

Силвана Грънчарова и Христина Топалова-Инка казват за себе си, че са граждани на света, защото през последните 40 години са посетили над 65 държави на петте континента. От 2020 г. Силвана и Инка са в България и са съавтори на книгите "Дишай, за да живееш", "Учебно помагало по енергийна анатомия" и "Работилничка за самоуправление – за деца, юноши и техните родители". Трите книги са мост между науката и духовността, в които те от личен опит разкриват тайните към една успешна професионална кариера в съчетание с формулите за здраве, дълголетие и благоденствие. 

"Дишането е един автономен процес, без ние съзнателно да го правим. В книгата "Дишай, за да живееш" има дихателни практики за всяко състояние на човека. Когато дишаме, освен че зареждаме тялото с кислород, зареждаме всяка една клетка с енергия и това е едно от най-важните неща в съзнателното и пълноценно дишане", заявява в ефира на предаването "Следобед за любопитните" Силвана Грънчарова. Практиките не са измислени от авторките на тези книги. Те са обобщение на много древни практики, които се прилагат от различни учения, самото дишане е вътрешна технология. 

От 25 години Силвана Грънчарова и Христина Топалова се занимават с изучаване и практика и в книгата обобщават наученото. В книгата са описани тези различни практически умения.

"Практическото умение "заземяване" е само едно от тези умения. Всеки човек е като антена между майката "Земя" и бащата "Небе". Тази техника има за цел всеки един да е връзката между земята и небето. Това помага за активиране на първия енергиен център в нашето тяло, който е връзката ни с майката земя", споделя в ефира Силвана Грънчарова. Тези техники, според нея, развиват вътрешната технология у всеки човек, а дишането е само една от тези технологии или заложби, които човекът притежава.

"В книгата "Работилничка за самоуправление – за деца, юноши и техните родители" с конкретика ние представяме практически как човек може да развие личностните си качества, управленски такива, как да се държи в обществото, какъв е езикът на тялото. 

Книгата е практично написана с много изображения, които са полезни и за децата", споделя в ефира на предаването "Следобед за любопитните" Христина Топалова-Инка. 

Книгата може да бъде прочетена, да се върнеш и отново разлистиш – акцентира авторката. Енергийното и физическото тяло на човека са единно цяло, но енергийното е по-малко познато за човека, затова трябва да се изучава. Биоенергията, според Христина Топалова, която протича през нас, ние често губим, без да осъзнаваме, а друг път я привличаме несъзнателно.

Цялото интервю в предаването "Следобед за любопитните" на Ани Костова със Силвана Грънчарова и Христина Топалова-Инка, можете да чуете в звуковия файл.

Снимки – БНР и личен архив
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени