Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мицкоски: Българските политици искат да вкарат темата за РСМ в предизборната си кампания

Автор:
Християн Мицкоски
Снимка: БГНЕС

Премиерът на РСМ Християн Мицкоски каза, че българските политици искат да вкарат темата за Северна Македония и "македонския въпрос" в предизборната си кампания. Така той коментира вчерашното съобщение на българското Министерство на външните работи, че процесът на европейска интеграция се основава на собствените заслуги и не допуска посредничество между ЕС и страна кандидат за членство, а "единствената гаранция за успех е изпълнението на установените критерии и условия", предаде БТА.

"Много пъти съм казвал, че няма да бъдем наивни и да влизаме в такива капани. Ние имаме своя интерес и цел и смятаме да крачим бързо към нашия интерес и нашата цел. Що се отнася до преговорите с източната ни съседка, ние сме готови, когато те искат и въз основа на платформа и план да седнем да говорим, да намерим решение и да спазваме международните стандарти. Това, което беше предложено от сегашния председател на ЕС Виктор Орбан, е от името на европредседателството. Сега трябва да видим кой какви сигнали изпраща от България - едни изпращат едни, други изпращат други сигнали. Нашият сигнал е ясен - искаме истинско решение и не приемаме изнудване и ултиматуми".

Това каза Мицкоски в отговор на журналистически въпрос, след като даде старт на реконструкцията на ГКПП "Деве баир" с България.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени