Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Матилда Александрова - зам.-декан по учебната дейност на Университета за национално и световно стопанство

98% от студентите, завършили УНСС, се реализират успешно

Снимка: БГНЕС

98% от студентите, завършили Университета за национално и световно стопанство, са успешно реализирани, каза пред Радио София зам.-деканът по учебната дейност на УНСС Матилда Александрова, цитирайки данните от Националния осигурителен институт.

„Не случайно нашите учебни програми са модернизирани в духа на съвременните изисквания на пазара на труда и около 20% от хорариумите се водят именно от хора от практиката“, посочи Александрова.

Тя добави, че тази година УНСС бележи ръст по отношение на приетите студенти.

„За нас беше удоволствие да посрещнем новите бакалаври, които са 5200 души – един значителен ръст, в сравнение с миналата година. Предлагаме около 50 бакалавърски специалности и над 90 магистърски. Тази година посрещнахме около 1500 магистри“, обясни зам.-деканът по учебната дейност на УНСС.

Матилда Александрова добави, че традиционно най-предпочитаните специалности от студентите са Право, Журналистика, Връзки с обществеността, Маркетинг, Международни икономически отношения, Финанси, Бизнес администрация и др.

„Имаме много тясно взаимодействие с практиката, с работодатели и работодателски организации. Те дават всичко от себе си, за да могат студентите да получат съвременно образование. Много голяма част от нашите преподаватели имат значителен опит в практиката. Връзката с практиката е много важна стратегическа цел за университета“, каза Матилда Александрова.

Тя изтъкна, че УНСС има най-високата оценка за акредитация, което дава възможност за международно признаване на дипломите.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна