Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За "Мозъка" и "Посредника" в схемата "Разград" няма достатъчно доказателства

| обновено на 08.10.24 в 12:01

Обвиняемите по разследването за източването на Разградския театър Петър Писков и Атанас Георгиев излизат от ареста срещу парични гаранции от 15 и 10 хиляди лева.

Според съда нищо до момента не свързва Писков с разследваните престъпления. Припомняме, че прокуратурата посочи програмиста от Пазарджик като „мозък“ на схемата, по която се смята, че са откраднати почти един милион лева чрез назначаването на фиктивни служители в театъра в Разград.

На заседанието, в което Писков обжалваше задържането си под стража, стана ясно, че му е повдигнато и ново обвинение-за злоупотреба с близо половин милион лева от Смолянския театър. Изяснява се каква точно е била връзката между него и директора на Родопския театър Румен Бечев. 

Свидетел по делото, собственик на продуцентска къща е признал,  че лично той е свързал програмиста Писков с директора Румен Бечев. Тогава Бечев се оплакал,  че е на голям минус с бюджета на театъра и търси добър счетоводител,  който да помогне за излизане от тази ситуация.

Вторият обвиняем бе пуснат от ареста срещу 10 хиляди лева. Атанас Георгиев бе сочен от прокуратурата като посредник в събирането на парите от фиктивните назначения. В неговия случай съдът също така прецени,  че няма достатъчно доказателства по отправените обвинения. Решението е окончателно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна