Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките на ЦСКА загубиха с 0:3 от Панатинайкос

Панатинайкос - ЦСКА
Снимка: БТА

Гръцкият гранд Панатинайкос се наложи над ЦСКА с 3:0 (25:7, 25:16, 25:16) в първия мач от квалификациите на Чалъндж Къп в Атина. Реваншът е след седмица в София, като на "червените" им трябва чиста победа или такава с 3:1, за да запазят шансове за класиране при допълнителен "златен" гейм.

Отборът на треньорката Юлия Иванов започна в състав: Ивета Станчулова, Никол Окоро, Никол Пейчинова, Александра Съйкова, Димана Иванова и Александра Костадинова.

Превъзходството на гъркините в първия гейм бе много голямо, като те поведоха с 5:1, а след това направиха 12 поредни точки, като стигнаха до аванс 23:6. Софиянки записаха само още една точка до края на мача, а първата част приключи с успешна атака на Манолина Константину за 25:7.

Във втората част ЦСКА се отърси от напрежението и започна много по-силно, като поведе с 3:1, а след това и с 8:4, Панатинайкос обаче успя да изравни при 11:11. Тимът от София отново поведе с две точки, но след това гъркините записаха седем поредни, за да се откъснат напред. Пао продължи да бъде по-ефективният отбор и направи още четири поредни пункта, за да затвори втория сет с 25:16 след успешна атака на нидерландката Марет Гротхьоес.

Домакините се възползваха от инерцията и взеха аванс от 8 точки и в началото на третия гейм. Третата част премина през 19:12 и 24:15, преди Панатинайкос да затвори и този гейм с 25:16. Това стана след успешна атака на Ейрини Хациефстрадиаду.

Най-резултатна на Панатинайкос бе рускинята Богумила Биарда с 13 точки, кипърката Манолина Константину и Хациефстрадиаду завършиха с по 11.

Ивета Станчулова от ЦСКА също реализира 11 точки за "червените" в мача. 


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени