Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По подозрения за финансиране на тероризъм: 8 сирийци арестувани в Кипър

Снимка: БТА

Осем сирийски граждани бяха арестувани днес в Кипър по подозрения за финансиране на терористична организация. Според полицията няма данни те да са възнамерявали да извършат терористичен акт на територията на стрнаната.

При координирана полицейска операция тази сутрин в областите Лимасол и Пафос са задържани 7 мъже и една жена, на възраст между 29 и 49 години, всички от Сирия, които живеят в Кипър от няколко години.

Те се разследват за престъпления, свързани с тероризъм. Арестуваните са заподозрени в осигуряването на средства и финансиране на терористична организация, намираща се в Сирия, съобщи говорителят на кипърската полиция Христос Андреу.

Те се разследват за заговор за извършване на тежко престъпление, участие в престъпна организация и нарушаване на законодателството за борба с тероризма. Въпреки връзките с терористична организация в чужбина, няма информация групата да е възнамерявала да извърши терористичен акт на територията на Кипър, каза говорителят на полицията.

Осемте сирийци бяха изправени пред Окръжния съд в Никозия за издаване на заповед за арест. Разследването на полицията продължава. Възможни са нови арести.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна