Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима задържани при специализирана полицейска операция в Пернишко

Снимка: МВР

Петима души са задържани за съпричастност към вече извършени престъпления и за притежаване на наркотични вещества при специализирана полицейска операция в Пернишко, съобщиха от ОДМВР.

В спецакцията са участвали представители на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция, както и служители на дирекция "Жандармерия".

Полицейските действия са били насочени към рискови обекти и лица, които извършват или са извършили престъпления, както и лица с ресурс за евентуално влияние върху вота на гражданите.

Извършени са и масирани проверки по Закона за гражданската регистрация.


"Образувани са 2 досъдебни и 2 бързи производства. Проверени са 195 МПС и 330 души, като са съставени 16 акта по Закона за гражданската регистрация, 23 акта и 81 фиша по Закона за движение по пътищата, 6 фиша по Закона за българските лични документи и 34 протокола по чл. 64 и 65 от Закона за МВР, от които 9 са свързани с изборния процес.

Проверени и профилактирани са 37 човека от активния криминален контингент. Полицаите са инспектирали 9 заложни къщи, 10 сборища на криминален контингент, 23 търговски и увеселителни заведения, 3 пункта за черни и цветни метали и 2 автоморги", каза регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов.

По време на акцията са иззети алкохол с изтекъл бандерол и множество стоки, продавани без съгласието на притежателя на изключителното право.

Снимки -  ОД на МВР- Перник

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна