Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски вкара 4 гола на Хебър в контрола

Снимка: БГНЕС

Левски победи Хебър с 4:0 в контролна футболна среща под дъжда на стадион "Георги Аспарухов". Местафа Сангаре, Клемент Икена и завърналият се в игра след дълго възстановяване Илиян Стефанов с две попадения донесоха заслужената победа на "сините".

Крайният бранител от школата Мартин Пасалидис започна като титуляр за домакините, които имаха превъзходство през цялата среща. 

Левски можеше да открие още в петата минута, когато Майкон центрира добре от ляво в наказателното поле и Асен Митков засече с глава отблизо, но право във вратаря Петър Дебърлиев, който успя да отклони топката в напречната греда. 

В деветата минута Сангаре се измъкна в чиста позиция на скорост след пас от дълбочина на Патрик Мислович изведе, навлезе в наказателното поле, но от ударът му по тревата се отби в десния страничен стълб.

В 28-ата минута логичното се случи. Патрик-Габриел Галчев центрира от дясно към непокрития Сангаре, който от 7-8 метра с глава преодоля Дебърлиев.

Хебър беше най-близо до попадение в 35-ата минута, когато Радослав Терзиев засече отблизо с глава след центриране от корнер от дясно, но на сантиметри край целта.

В 43-ата минута Фабио Лима вкара с глава, след подаване на Майкон от ляво, но попадението не беше зачетено заради засада. Две минути по-късно домакините все пак удвоиха преднината си. Лима центрира ниско от корнер от дясно към близката греда и Клемент Икена с триков удар с пета засече във вратата на Дебърлиев.
 
След почивката в игра се появи и защитникът от школата на "сините" Стоян Добрев, а Левски натисна сериозно, но Сангаре на два пъти пропусна от добри позиции.

В 59-ата минута Сангаре беше заменен от Илиян Стефанов, който се завърна в игра след повече от седем месеца лечение след операция на коляното. Десетина минути по-късно Стефанов се озова сам срещу вратаря Мартин Янков след грешен пас назад на Енцо Ел Фатахи, преодоля го, но от малък ъгъл стреля в страничната греда. 

Стефанов все пак се разписа в 72-ата минута за 3:0 с прецизен удар по тревата от границата на наказателното поле след подаване на Карлос Охене от дясно.  

В 81-ата минута Калоян Кръстев от Хебър беше изведен сам срещу Иван Андонов, но стражът на Левски успя да блокира с тяло удара на нападателя.  

В 84-ата минута Стефанов вкара втория си гол, след като получи отличен пас по тревата от ляво от Галчев и отблизо засече в опразнената врата, за да оформи крайното 4:0.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна