Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори конкурс за образование по икономика в средните училища

Снимка: vuzf.bg

Висшето училище по финанси и застраховане (ВУЗФ), Синдикатът на българските учители (СБУ) и Националната асоциация на преподавателите по икономика (НАПИ) организират втори Национален конкурс за присъждане на Годишни награди за образование по икономика в средните училища за 2024 г.

Конкурсът е насочен към професионални или профилирани гимназии с икономически специалности, средни училища и други образователни институции с изучаване на икономически дисциплини.

Целта му е да се отличат и получат признание за успехите си ученици, учители и директори, доказали своите познания и умения в икономическите дисциплини, защитени при участие в национални и международни състезания, олимпиади или разработване на съответни проекти, както и да се сподели и популяризира придобитият опит и представени иновации.

Участие могат да вземат директори на средни училища, в които се изучават икономически дисциплини, учители, преподаващи учебни предмети с икономическа насоченост и всички ученици в XII клас от общинските, държавните и частните училища, обучаващи се в паралелки или групи с икономически профил.

Номинации могат да се правят от учебни заведения, неправителствени организации и бизнес компании, както и от самите участници.

"Това е второто издание. Радваме се, че конкурсът предизвиква голям интерес. Още първия път участниците бяха от над 90 училища в цялата страна – отбеляза пред БНР-Радио София доц. д-р Джеймс Йоловски, заместник-ректор по научноизследователската дейност във ВУЗФ. Той е икономист, отличен с голямата награда Питагор за млад учен в областта на социалните науки. – Обикновено студентите при нас идват с добра подготовка. Правим мост между тях и представителите на бизнеса."

Определянето на победителите в конкурса ще бъде извършено от комисия, съставена от преподаватели във ВУЗФ, представители на СБУ и на НАПИ.

Комисията ще излъчи победителите чрез разглеждане на подадените документи за участие, като при необходимост може да изиска представяне на допълнителна информация, включително и провеждане на интервю.

Мотивираните предложения и формуляри за участие в конкурса се подават до 10 януари 2025 г.

На победителите в състезанието ще бъдат връчени парични награди, както и награди под формата на стипендии за обучение, осигурени от ВУЗФ.

Победителите в конкурса ще бъдат наградени на тържествена церемония през месец февруари 2025 г. във ВУЗФ.

Пълният регламент за участие в конкурса можете да видите тук.

Чуйте разговора на Данаил Конов.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени