Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Монтана проверява сигнал за евентуално нарушение, свързано с изборите

Снимка: Любо Андреев

Полицаите от Монтана проверяват сигнал за евентуално нарушение, свързано с предстоящите избори. За седмица това е втора акция в региона за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност.

Към момента няма данни за извършено престъпление, уточняват от пресслужбата на полицията. По време на спецакцията униформените са задържали две лица, издирено е едно, обявено за общодържавно издирване. Образувани са 7 преписки за закононарушения, които нямат отношение към изборния процес и едно досъдебно производство. В хода на акцията са разкрити 14 престъпления, свързани с конвенционалната престъпност – незаконно притежание на оръжие, съхранение на дърва за огрев без документи за произход, кражби и други криминални престъпления.

Извършени са проверки на 45 частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност – 23 търговски обекта, 16 заложни къщи и небанкови институции за предоставяне на бързи кредити, 13 сборища на лица с криминални прояви, 3 автоморги и депа за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили.

В хода на операцията са проверени 200 автомобила и 260 човека, от които 26 с криминални прояви. Наложени са общо 50 санкции за установени административни нарушения, в това число и фишове по Закона за движение по пътищата. Издадени са 9 предупредителни протокола по чл. 65 от Закона за МВР.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна