Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция ще подкрепи плана на Зеленски за прекратяване на войната с Русия

Френският министър за Европа и външните работи Жан-Ноел Баро (вляво) и украинският външен министър Андрий Сибиха (вдясно) присъстват на съвместна пресконференция след среща в Киев, Украйна, 19 октомври 2024 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция ще подкрепи плана на украинския президент Володимир Зеленски за прекратяване на войната с Русия. Това увери френският външен министър Жан-Ноел Баро при визитата си в Киев днес:
"Победа на Русия би затвърдила правото на по-силния и така би тласнала международния ред към хаос. Затова преговорите помежду ни трябва да ни позволят да постигнем напредък по плана на президента Зеленски и да съберем около него възможно най-много страни".  
Припомням, в плана си, огласен в сряда, Зеленски поиска незабавна покана за членство в НАТО, засилване на украинската армия и разрешение да нанася удари дълбоко на руска територия.
Днес Русия нанесе нови въздушни удари по Запорожие, Одеса и други украински градове. На източния фронт войските й атакуват украинците в района на Курахове и при река Оскол.

По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна