Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автомобили, движещи се с висока скорост, застрашават живота на полицаите и спрените за проверка в Прохода на Републиката

Снимка: АПИ

Товарни и леки автомобили, движещи се с висока скорост, застрашават живота на полицаите и спрените за проверка на контролно-пропускателния пункт край Килифарево в Прохода на Републиката. Полицейската статистика показва, че на година в този участък са регистрирани 416 нарушения на скоростта.  

10 километра в час е ограничението на скоростта при контролно-пропускателния пункт край Килифарево, указано с пътни знаци. Нарушенията на движение с несъобразена скорост намаляват, но не достатъчно, има сериозна опасност за живота на полицаите и проверяваните, коментира Радостин Върбанов, началник на Пътната полиция във Велико Търново:

"Най-високата скорост на товарен автомобил, която е заснета, влекач с полуремарке, е 88 км/ч при въведеното ограничение 10 км/ч това ограничение е във връзка с изграден КПП, в който спираме автомобилите, за които имаме съмнения, че превозват мигранти".

За миналата седмица във Великотърновска област са издадени близо 1300 акта и фиша за пътни нарушения. Заснети са над 400 клипа за скорост. 600 лв. е глобата, която ще трябва да плати водач, минал със 112 км/ч по пътя София – Варна при ограничение в участъка от 60 км/ч.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна