Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И в Русе адвокати и граждани протестираха срещу предложението за нов главен прокурор

Снимка: Ася Пенчева

В Русе адвокати и граждани се събраха пред Съдебната палата, за да изразят несъгласието си с предложението Борислав Сарафов да бъде избран за главен прокурор.

Близо трийсетина адвокати и граждани се събраха на своеобразен протест срещу избора на Борислав Сарафов за главен прокурор.

Мненията на колегията изразиха адв. Лидия Пенева и адв. Светослав Михов.

"Мина по-малко от една година, откакто изтекоха и снимките господин Сараф в заведението "8-те джуджета", където има много близки отношения с Пепи Петров - Еврото. след тези снимки, мисля, че безпристрастността и независимостта на господин Сарафов е сериозно компрометирана", посочи адв. Пенева.

"Моето мнение се гради върху следните два прости факт. Първо, Висшият съдебен съвет е с изтекъл мандат, по която причина считам, че не би следвало нему да се поверява такъв избор. На второ място, г-н Сарафов, който аз не познавам, но мога да оценя факта, че за продължителен период от време той бе заместник на бившия главен прокурор Иван Гешев. Аз не виждам с какво неговият заместник, който дълго време е бил в колаборация с него, да бъде избирана на неговата позиция. За мен това е нелогично, неправилно и не следва да се допуска", каза адв. Михов.

адв. Светослав Михов и адв. Лидия Пенева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна