Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин отбеляза Димитровден, българският партиарх Даниил с литургия за празника

4
Снимка: Радио ВИДИН

С множество събития във Видин отбелязаха Димитровден - духовен празник на града. Началото бе дадено в катедрален храм “Свети вмчк Димитър Солунски”, където Българският патриарх Даниил отслужи Патриаршеска света Литургия и честити празника на всички християни и жители на Видин:

"...По молитвите на свети Димитрий Господ да ни укрепява. Поздравяваме ви г-н кмет с духовния празник на град Видин. Всички жители и гости на града, нека този празник бъде празник на душите ни..."

Проявите продължиха с Литийно шествие до площад "Бдинци" и тържествено издигане на знамената на Община Видин и Република България. Кметът на Видин Цветан Ценков се обърна към гражданите с думите: 

"Независимо каква е ролята на всеки един от нас в обществото, ако сме съпричастни към родния Видин и милеем за него, той ще се преобразява и ще се превръща в прекрасно място за живеене. Честит празник!" 

По повод празника видинчани си пожелаха здраве, щастие и по-добро бъдеще за Видин. 

"Всички да са живи и здрави. Градът ни малко да се съживи... Младите да останат, това е нашият град, не бихме го заменили... Пожелавам на видинчани само весели дни, само щастие..."

Тържествата на площада завършиха с празничен поздрав на Ансамбъл за народни песни и танци "Дунав“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна