Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в София заради смъртта на Момчил Георгиев, катастрофирал с мотор край Попово

Снимка: БТА

Граждани се събраха на протест в София заради смъртта на 24-годишния Момчил Георгиев. Мъжът катастрофира край Попово при управление на мотор в началото на април. 

Според полицията той сам е причинил смъртоносния за него инцидент, но негови близки предполагат, че е убит. 

"Не смятаме, че е ПТП всички мотористи тук. Няма следа този мотор да е катастрофирал. Моторът буквално е преместен на мястото на произшествието. Подозираме намеса на полицаи. Това е възможност да бъде прикрито убийство", казаха протестиращи пред репортера на БНР Добрина Карамболова.

В края на септември десетки жители на град Попово излязоха на протест, за да подкрепят искането на близките на Георгиев, тялото му да бъде ексхумирано, тъй като подозират, че е бил прострелян.

Протестиращите блокираха движението в т.нар. "триъгълник на властта" в София. Протестът им започна пред сградата на Министерството на вътрешните работи (МВР), след което събралите се тръгнаха на шествие и спряха между Народното събрание, Министерския съвет и Президентството.

От прокуратурата в Търговище съобщават, че събраните доказателства не предполагат други причини за смъртта на мъжа, освен получените при пътния инцидент травматични увреждания, които са били несъвместими с живота.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна