Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София отварят 1 638 изборни секции

Снимка: БГНЕС

В края на изборния ден в зала "Арена София" ще се предават изборните книжа и материали от 23-та и 25-та секционни избирателни комисии в столицата, а в зала "Арена Асикс" ще се предават изборните книжа и материали от 24-та секционна избирателна комисия. В София има общо 1 638 избирателни секции. От тях 12 секции ще бъдат открити за гласуване с подвижна избирателна кутия и 38 служебни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и специализирани институции за предоставяне на социални услуги.

Екипите на Столичната община са осигурили специализиран транспорт за избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването. Заявки за специализирания транспорт ще се приемат на безплатния телефонен номер 0 800 20 720 от 7.00 до 19.30.

Целта е да бъде предоставена възможност на всички избиратели да упражнят правото си на глас в съответната избирателна секция.

607 са избирателните секции в 23-та Районна избирателна комисия. 22 са служебните и 5 - подвижните.

Избирателите, които са заявили, че ще гласуват с подвижна избирателна кутия трябва да знаят, че няма определен час, в който членовете й ще дойдат на посочения адрес, информира председателят на комисията Полина Витанова

"Минават на адреса. Избирателят трябва да бъде на адреса. В случай, че избирателят не отвори входната врата, повече СИК не се връща и не го търси. До края на изборния ден подвижната СИК ще мине през адреса и той ще може да упражни правото си на глас. Тези лица, щом са заявили да гласуват с подвижна избирателна кутия, те трябва да изчакат през целия ден и да бъдат на мястото. Няма как СИК да се съобразява с тяхната организация на деня".



По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна