Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пред рисковите секции във Велико Търново и региона полицейското присъствие се засилва

Луксозни автомобили с млади мъже непрекъснато возят до секциите възрастни жени с патерици и бастуни и се представят за техни внуци и племенници

| Репортаж

В област Велико Търново избирателната активност към 11 часа е 10,78 процента и е с едно на сто по-висока от изборите през юни. От десетте общини в региона най-висока е активността в община Сухиндол – 17,6 %, а най-ниска от 7,8 % е в община Горна Оряховица. 6 машини са спрели работа. От тях не се разпечатва вота на избирателите, а само номера на избирателната секция. В една от секциите избирателка е скъсала машинната си бюлетина. Предстои Районната избирателна комисия да се произнесе по два сигнала за изборни нарушения, единият от които е на кореспондента ни Здравка Маслянкова за отворена избирателна урна, от която е извадена бюлетина, за да се откъсне отрязъка.

Пред рисковите секции във Велико Търново и региона полицейското присъствие се засилва. Продължава да се работи по сигнали за купен и контролиран вот. Един от застъпниците пред трета и четвърта секции във великотърновския квартал "Света гора", които се водят рискови, коментира:

"Не е само тук, навсякъде е така. Не зная по колко лева стигна гласът". На въпрос на БНР, че се говори за по 500 лева на глас, застъпникът отговори: "Какво говорите вие?".

Луксозни автомобили с млади мъже непрекъснато возят до секциите възрастни жени с патерици и бастуни и се представят за техни внуци и племенници.

"За първи път водя баби. Не си ме виждала друг път, няма как да си ме виждала. Това не е контролиран вот, това е баба ми. Другият ми е братовчед". 

Синът на кандидат-депутат, който ме заплашваше и обиждаше с нецензурни думи пред трета и четвърта избирателни секции във Велико Търново, защото питам избиратели и застъпници дали познават човек с определен прякор, посочен в списъците на търговците на гласове, се размина със забележка и беше помолен от полицията да напусне района.
По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна