Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От РИК - В. Търново счетоха сигнала за отворена урна за неоснователен

Снимка: Здравка Маслянкова

Районната избирателна комисия във Велико Търново не намери виновен за отварянето на избирателна урна в една от секциите, от която председателят на изборния състав извади хартиена бюлетина, за да бъде откъснат отрязъкът, а бюлетината отново беше върната в избирателната кутия.

Въпреки снимковия материал, предоставен  към сигнала, на който се вижда как в една от изборните секции в основното училище "Бачо Киро" във Велико Търново урната за хартиени бюлетини е с цяла лепенка и след това със скъсана, от Районната избирателна комисия счетоха сигнала за неоснователен и посочват, че няма изборно нарушение, а в решението се визира урна за машинни бюлетини, а не за хартиени, за която е сигналът.

При направената проверка в петте секции в училището от РИК са инструктирали изборните състави да спазват Избирателния кодекс.

Полицията е подала сигнал за камион в Дебелец с предизборен плакат на една от партиите. От РИК посочват, че нарушение няма, защото неправомерната агитация е на повече от 50 метра от най-близката изборна секция.

В област Велико Търново дефектиралите машини за гласуване станаха седем, преминато е към гласуване с хартиени бюлетини.

Снимки -  Здравка Маслянкова.


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна