Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев: Противодействахме на купения вот, партиите да положат усилия за редовен кабинет

Снимка: Стоян Радев
Чуй новината! Чуй новината:

Премиерът Димитър Главчев обяви, че служебното правителство се е справило с купения вот. Това той обяви на полигона "Ново село" по време на учебно-щабни демонстрации на Многонационалната бойна група, с рамкова държава Италия. Като пример за справянето с купения вот той даде пример с увеличения брой проверки на избирателните машини.

Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че последната седмица са били проверени над 3500 машини.

"Бяха проверени над 660, а преди тези два избора, които ние организираме, за всичките видове избори, са били проверени общо под 100 машини, така че вие можете да направите сравнението…Всички знаят, че е илюзия, че няма купен вот, но ние мисля, че и там противодействахме в рамките на закона…Смятам, че свършихме нашата работа".

На въпрос дали се задава стабилно управление премиерът Главчев заяви:

"Това по-скоро е въпрос към социолози и политолози. Аз няма как да го коментирам, само мога да изразя надежда, не само моя, а на много хора – участници в процеса и български граждани, че ще положат всички усилия политическите сили да сформират редовно и стабилно правителство".

На полигона "Ново село" служебният премиер бе придружен от министъра на отбраната Атанас Запрянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Снимка: Стоян Радев
По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна