Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас вече има Музей на невъзможното

Представете си място, където можете да рисувате със светлина, да стъпите в безкрайността или да станете част от екипажа на космически кораб. Това може да се случи в Бургас в новооткрития Музей на невъзможното. Илиян Димитров и Ивайло Ценкински са автори на идеята и реализацията на този интересен и модерен музей! Тяхно дело са и е са интересните инсталации, в които науката, изкуството и магията се сливат.

"Самата идея за създаването на Музея на невъзможното се породи от желанието да предложим на жителите и гостите на Бургас едно уникално изживяване, което да ги изведе извън границите на реалността. Заедно с Илиян бяхме вдъхновени от различните музеи на илюзиите по света и от желанието да създадем пространство, където хората могат да се забавляват, да бъдат заинтригувани и дори изненадани от нещата, които изглеждат невъзможни на пръв поглед. 

Стремежът ни бе да създадем място, където се съчетават забавлението с визуални и интерактивни изживявания, подходящи за всички възрастни", разказва в предаването "Следобед за любопитните Ивайло Ценкински, един от инициаторите на тази идея.

"В Музея на невъзможното всеки ъгъл крие нещо удивително – антигравитационна стая, безкрайни огледала, илюзии с дълбочина и светлина, които ще накарат дори най-скептичните сред нас да ахнат в удивление. Музеят е създаден, за да провокира въображението и да промени начина, по който гледате на света, този музей е новата задължителна дестинация както за местните жители, така и за гостите на града", подчертава Ценкински.

Всяка стая, според него, всяка експозиция е интерактивна и приканва хората да опитат, да снимат, да се забавляват и да открият повече за това, как нашите възприятия могат да ни заблудят.

Целия разговор на Ани Костова с Ивайло Ценкински от предаването "Следобед за любопитните" можете да чуете в звуковия файл.

Снимка – БНР Бургас и Музей на невъзможното

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна