Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Ще се промени ли качеството на храните у нас, след като правителството актуализира наредбите за тяхното производство? Поводът е становище на асоциация "Активни потребители“, изпратено до Министерството на земеделието и храните, във връзка с представения за публично обсъждане проект на Постановление на Министерския съвет за приемане на Наредба за изискванията към плодовите конфитюри, желета, мармалади, желе-мармалади и подсладено пюре от кестени, в рамките на което се прави предложение и за изменение на Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти.
Промяната е в разпоредбата на чл. 7, ал. 3 по отношение на наименованието "саламурено сирене с повишено водно съдържание", с което се увеличава максималното съдържание на вода от сегашните 60 на 65 на сто.
Катя Василева потърси различните гледни точки в разговор с Богомил Николов от асоциация "Активни потребители“, Димитър Зоров от Асоциацията на млекопреработвателите В България и д-р Димитър Димитров, държавен експерт в Дирекция "Политики по агрохранителната верига" в Министерството на земеделието и храните.