Слушайте!

Четири музикални фестивала събират гости от цял свят в Бургас

Туристи от цял свят очакват в Бургас в последния уикенд на юли, когато 4 фестивала предлагат различни музикални стилове за всяка възраст и предпочитания. Хотелите са пълни. Четирикратният носител на DJ Awards за най-добър продуцент и най-добър диджей..

публикувано на 27.07.23 в 11:43

Наградиха Джон Малкович с плакет за "Принос в развитието на културата"

Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи на Джон Малкович плакет "Принос в развитието на културата". Това стана във Фестивалния и конгресен център във Варна, след постановката "Адска комедия: признанията на един сериен убиец" с участието на..

публикувано на 24.07.23 в 08:29

Варна е лятна дестинация за артистите от RADAR фест

С поредица от събития морската ни столица подгрява за десетото издание на фестивала RADAR . От 2014г. до днес този форум е сред най-иновативните фестивали в света, смесвайки различни музикални жанрове с нестандартни похвати от други изкуства...

публикувано на 23.07.23 в 10:35

Джон Малкович влиза в ролята на сериен убиец пред варненската публика

Световноизвестният актьор Джон Малкович ще излезе тази вечер на сцената на Фестивалния конгресен център във Варна, за да участва в музикално-театралния спектакъл “Адска комедия: признания на един сериен убиец”. Представлението е включено в програмата на..

публикувано на 23.07.23 в 07:00

Изложба представя участието на българи от Бесарабия в Освободителната война

В Народното събрание е представена изложбата "Участието на българи от Бесарабия в българското опълчение в Освободителната руско-турска война 1877 – 1878 г." Експозицията включва 18 платна с портрети на опълченци и кратка информация за тях. Автор на..

публикувано на 19.07.23 в 17:23
Ели Скорчева

„Уроците на Блага“ иска да е българското заглавие, състезаващо се за „Оскар“

Ще се опитаме да сме българската номинация за „Оскар“ за чуждоезичен филм, заяви Стефан Командарев, режисьор на „Уроците на Блага", награден с "Кристален глобус" на фестивала в Карлови Вари. „Това зависи от журито на българския национален филмов център...

публикувано на 19.07.23 в 10:35

Българските реставратори представят своята работа

Работата на реставраторите по консервацията и реставрацията на отделни произведения и цели комплекси е резултат на проучвания, анализи, широки познания в областта на химията, физиката, историята на изкуството, богословието, общата история и много други..

публикувано на 18.07.23 в 07:10
Гостите от Швеция, Анжела Димчева (в средата) и водещата от Радио България Костандина Бело

Албански поздрав от Швеция отправиха в София Сокол Демаку, Хамит Гургури и Бахтир Латифи

Подобно на милионите българи, живеещи извън пределите на родината, огромен брой албанци също живеят и творят в емиграция. Такъв е случаят с тримата творци Сокол Демаку, Хамит Гургури и Бахтир Латифи, които гостуваха на Съюза на българските писатели в..

публикувано на 16.07.23 в 19:10

Фестивалът „Culturama 2023“ завършва с фотографии на дивите птици на София

В лятната сцена на кино „Кабана“, в парковото пространство на НДК, изложбата „Дивата София – птици“ насочва погледа към птичия свят. Пернатите и тяхното многообразие са най-важните и красноречиви индикатори за качеството на живот в даден град, отбелязват..

публикувано на 16.07.23 в 09:05

Онлайн галерия поставя акцент върху българските творци

Произведения на съвременни български художници със собствен глас, техника и послания, са събрани във виртуална платформа за изкуство madein.bg. Целта на онлайн галерията е да привлече вниманието върху българското творчество, в което си струва да се..

публикувано на 15.07.23 в 09:15