Слушайте!

Габриел от Румъния: Знам, че обичате много България, но обичайте я чиста!

„Казвам се Габриел и съм един румънец, който живее в Лондон. От време на време си идваме в България. И реших да стана доброволец. Искам да обединим хората и общините и да даваме личен пример. Щом един румънец, живеещ в Англия, може да чисти България,..

публикувано на 10.08.23 в 10:25

Снежина Мечева – първият носител на отличието "Пробуда" на МОН

"Вие сте съвременни будители – далеч от дома съхранявате българския дух и го пренасяте през годините". С тези думи министърът на образованието проф. Галин Цоков се обърна към присъстващите на откриването на годишната конференция на Асоциацията на..

публикувано на 04.08.23 в 12:40

Жан Шейтанов – човекът, който носи Созопол в сърцето си

Созопол е селище с древна история , домакин на ежегодните празници на изкуствата „Аполония“ , муза за българските творци. Една от емблематичните личности в черноморския град безспорно е музикантът Жан Шейтанов. Певец, композитор, аранжор и..

публикувано на 26.07.23 в 11:55
Снимка: Международна младежка камара - България

Двама българи в класация за най-изявените млади личности в света

Д-р инж. Веселина Узунова и Александър Алексиев попаднаха сред 30-те финалисти, номинирани сред участници от 80 държави, на световния формат на програмата „Най-изявените млади личности на света“ за 2023 г. на Международната младежка камара - България...

публикувано на 10.07.23 в 12:59

Петър Жотев мечтае да открие лекарство срещу рака и биотехнологии за борба с промените в климата

Да излекуваш човека и спасиш неговата планета може да бъде осъществима мечта – особено когато си на 19 и таванът на въжделенията ти преодолява недостижими за окото и въображението пространства. Вече няколко години Петър Жотев трупа знания за..

публикувано на 05.07.23 в 14:27

Немалка доза талант и дръзко мислене водят Милен Иванов по пътя към успеха

Почти всяко момче още от малко проявява нескрит интерес към автомобилите, а когато вече познава марките и моделите, често кара своите родители да познаят каква е колата, минала покрай тях току-що. Една от професиите, за които си мечтае, освен..

публикувано на 04.07.23 в 15:30
Карен Алексанян

Карен Алексанян – арменецът, който ни напомня, че кирилицата е свята, а Плиска е градът за всенародно поклонение

На пръв поглед няма нищо необичайно в това – един чужденец да посети България, да срещне тук своята спътница в живота, да заобича страната ни и да се установи да живее тук, като в своя втора родина. Така, точно преди 30 години един бизнесмен от..

публикувано на 03.07.23 в 14:25

Ваня Йорданова рисува светове

Ваня Йорданова е млада, талантлива и обича да рисува светове. Малка част от тях са поместени в първата ѝ стихосбирка "Рисувам мечти", появила се през 2021 година. А наскоро на книжния пазар в България излезе и първият ѝ сборник с разкази – "Везби..

публикувано на 20.06.23 в 10:35

Дими Командучи изследва вокалните емоции, вдъхновена от българчетата в Рим

Нашият глас е и нашият съюзник по пътя на осъществяване на личните ни цели. Той е нашето емоционалното ДНК, уникален като зеницата на окото ни, обяснява Димитринка Йорданова-Командучи, първият гласов треньор (voice coach) в България. Какви са цветовете..

публикувано на 15.06.23 в 11:55

Шевици и спокойствие сред близки хора – това накара Жасмина Атанасова да се завърне в България

Известно е, че по време на пандемията от Covid-19 много българи предпочетоха да се завърнат в родината. Колко обаче е техният брой и дали след края на кризата трайно ще останат в България - няма как да разберем, защото липсва статистика. Повод да..

публикувано на 12.06.23 в 09:00