Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В безизходица всички карти се вадят на масата. На ход са политиците…

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Ниска избирателна активност, разочарование сред избирателите, промяна на партийното влияние по райони, контролиран вот според наблюдатели, силно фрагментиран парламент и начало на тежка позиционна война за участие в бъдещото управление на страната – това се очерта след като станаха ясни резултатите от предсрочните парламентарни избори.

След като стана известно, че ГЕРБ печели в над две трети от избирателните райони в страната, следван от ДПС, а БСП на практика губи позиции навсякъде, партиите започнаха да разменят през медиите предложения и условия за подкрепа на евентуалния нов кабинет. Можете да чуете програмни фрази от лидери на политически сили, които влизат в парламента, изречени в нощта на изборите – за да не се изгубите в джунглата на разнопосочното следизборно говорене.

Антоанета Цонева председател на Управителния съвет на Института за развитие на публичната среда, коментира типичния арсенал за купуване на гласове.

Суверенът каза своята дума и постави политиците пред дилемата: А сега накъде? Специално за Радио България анализатори коментират възможните решения: проф. Антони Тодоров – Нов български университет, доц. Даниел Смилов – програмен директор на Центъра за либерални стратегии, Мира Радева – директор на Института за социални изследвания и маркетинг МБМД, Александър Андреев – коментатор на Дойче Веле.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриха втора погребана римска статуя в Хераклея Синтика

Български археолози откриха втора статуя в големия канал за отходни води на античния град Хераклея Синтика. Към 11 ч. на 20 септември археолозите от екипа на проф. д-р Людмил Вагалински се натъкнаха на още една мраморна скулптура близо до мястото в..

публикувано на 20.09.24 в 11:50
Служебният министър на електронното управление Валентин Мундров

Изтеглиха номерата на машините, за да бъдат удостоверени за вота на 27 октомври

Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в Министерството на електронното управление,..

публикувано на 20.09.24 в 11:48

Председателят на македонския парламент прие новия български посланик в Скопие

Успешна и ползотворна работа в страната е пожелал председателят на парламента в Северна Македония Африм Гаши на новоназначения посланик на България в Скопие Желязко Радуков на среща в сградата на събранието. "Самата среща изпраща послания за..

публикувано на 20.09.24 в 09:12