Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След загуба в спора за световната титла в бокса Кубрат Пулев продължава да гледа напред

БНР Новини
Владимир Кличко защити световната си титла след нокаут в 5-ия рунд срещу Кубрат Пулев.
Снимка: БГНЕС

С първо поражение в кариерата на Кубрат Пулев късно снощи завърши дългоочакваният мач за световната титла срещу украинеца Владимир Кличко, притежател на четирите шампионски пояса на IBF, WBO, WBA и IBO. 38-годишният Кличко за 17-ти път защити титлата си, а пред него се отвори възможността да атакува последния голям колан, не достигащ в колекцията му – във версията WBC. 100 млн. души в цял свят следиха срещата от малкия екран, а 16 000 присъстваха на място - в зала „О2 Арена” в Хамбург, Германия. Пулев загуби, но се би достойно.

За съжаление, още в първия рунд Пулев изпадна в нокдаун. Той се вдигна на крака, но ударът сякаш предопредели хода на срещата. Българинът не се бе възстановил, когато последва втори нокдаун. Въпреки това той демонстрира добра игра и мощни удари. Сгреши обаче, допускайки Кличко да води боя и избирайки далечна дистанция, което даде предимство на по-високия от него с 4 см световен шампион. В третия рунд след тактическо надлъгване с противника Пулев отново се оказа в нокдаун, което разконцентрира играта му. В петия рунд той свали гарда, получи мощно ляво кроше и бе повален в нокаут. След като българинът не успя да се съвземе, двубоят бе прекратен.

В края на срещата 33-годишният Кубрат не можа да скрие разочарованието си, но даде заявка за бъдещето: „Благодаря на всички българи. Продължаваме напред. Не се предаваме”. За тази битка му липсваше нужният опит от двубои срещу други боксьори от ранга на хегемона Кличко, който е шампион от 8 години, а непобеден от 10, както и опит в 12-рундовите мачове, изискващи по-различна тактика. Пулев, чиито светкавични удари му докараха прозвището „Кобра”, дебютира в професионалния бокс през 2009 г. Мениджърите го забелязаха и той започна уверено се изкачва в рейтинга – след успешни схватки с Травис Уокър, Александър Дмитриенко, Александър Устинов. Кубрат Пулев стана претендент за титлата на IBF миналата година след победа по точки над левичаря Тони Томпсън.В кариерата си Кубрат Пулев е доказал, че е боксьор от висока класа и умее да извлича поуки от грешките си. Сега, след като емоциите се охладят, предстоят много анализи и сме сигурни, че най-доброто в кариерата му тепърва предстои.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10