Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско участие в клип на УНИЦЕФ

БНР Новини
Сара Чакърова и Павлина Гушева в кадър от клипа.
Снимка: UNICEF

Новата версия на хита на Джон Ленън – „Imagine“, обедини хора от цял свят, в подкрепа на борбата на УНИЦЕФ за по-добър живот на всяко дете. Целта е да се повиши осведомеността за правата на децата, да се привлече внимание към предизвикателствата, които пречат на част от тях да достигнат пълния си потенциал на развитие. В триминутното видео към песента има и български гласове – 11-годишните Сара Чакърова и Павлина Гушева, ученички в НМУ „Любомир Пипков“. Двете момичета пеят във вокална група „Бон-Бон“, която редовно участва в благотворителни кампании. Заедно с Рози Караславова, ръководител и продуцент на състава, и цял екип от съмишленици, в аранжимент на Константин Цеков, те записват Imagine“, след което са избрани от музикалния продуцент Давид Гета за клипа на кампанията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новата седмица започва със слънчево време

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне до умерен и постепенно ще се ориентира от юг. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 20°. Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито...

публикувано на 06.10.24 в 18:30
Цанко Цанков

Световният плувен рекорд на Цанко Цанков отменен

Броени дни след официалното признаване на световния рекорд на Цанко Цанков за най-дълго непрекъснато и неасистирано плуване по река Дунав Асоциацията за световни рекорди анулира постижението му. Признаха официално световния рекорд на Цанко Цанков в..

публикувано на 06.10.24 в 16:00
Ивайло Иванов

Предвиждат се повече средства за социални разходи в Бюджет 2025

Очаква се социалните разходи в държавния бюджет за догодина да бъдат повишени с 620 млн. лв., съобщи пред БНР служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов. Така общата сума за тях ще възлиза на около 3,6 млрд. лв. Министърът каза..

публикувано на 06.10.24 в 14:30