Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Танева: На 16 март ще се одобрят критериите, по които ще се изплащат парите от ОП „Развитие на селските райони”

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред Радио България

Снимка: БГНЕС

След близо двегодишно прекъсване държавата ще стартира на своя отговорност плащанията по ОП “Развитие на селските райони“, но програмата ще бъде одобрена най-рано през юли 2015-а.
Досега страната е санкционирана от ЕК с 60 млн. евро, като още не е завършила проверка на плащания за 150 млн. евро. Основните нарушения са свързани обществените поръчки.
Българските млекопроизводители търпят значителни загуби от ембаргото на Русия. Засега обаче ЕК предвижда подкрепа само за производителите на сухи млека и масло, но у нас тези производства са в минимални количества. По-голямата част от млекопроизводителите могат да разчитат само националните програми.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с посланика на Аржентина в България Н. Пр. Алехандро Зотнер Мeйер

Аржентинци могат да преподават в България, а българи в Аржентина родния си език

Възможността учители от Аржентина да преподават испански език в български училища обсъдиха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и посланикът на Аржентина в България Н. Пр. Алехандро Зотнер Мейер.  Посланик Мейер е предложил да..

публикувано на 08.10.24 в 15:04

Възможностите си за културен туризъм представят във Велико Търново 10 държави

От 8 до 10 октомври в Бизнес център Велико Търново в старопрестолния град ще се проведе 19-о издание на Международното изложение "Културен туризъм". Специализираната туристическа борса ще представи туристическия потенциал в областта на културата на..

публикувано на 08.10.24 в 06:45

Слънчев вторник в България, в София – до 24 градуса

Във вторник , 8 октомври,  минималните температури ще са хладни – между 5 и 10°, в София 7°. На места в котловините и низините ще има мъгли. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са от 23 до 28°, в София - 24°. След обяд от..

публикувано на 07.10.24 в 19:45