Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марияна Василева и нейния „Баланс” в СГХГ

4
Selfmade-2011
Снимка: личен архив
До края на месец май в Софийска градска художествена галерия може да разгледате първата самостоятелна изложба в България на Марияна Василева „Баланс”. Ретроспекцията представя някои от най-значителните произведения на живеещата повече от 20 години в Германия артистка.

Много от работите на Марияна Василева отразяват двата етапа от нейния живот и пребиваването в две различни държави, както и усвояването на нов език и нови културни. Марияна Василева използва различни изразни средства, за да реализира идеите си. В изложбата са включени скулптури, обекти, инсталации, видеа, създадени през последните десет години и очертаващи характерния й почерк. Подробности за работите и опазването на „баланса” между две култури ще научите от разговора с Марияна Василева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Живко Седларски

"Стоманените дами" на световно известния скулптор Живко Седларски дефилират и в България

Мода, която не се облича, но те вдъхновява. Изящни рокли, но не от дантела или коприна, а от метал. Скулптурите на Живко Седларски са притежание на музеи, галерии и частни колекции на 3 континента, печелейки му прозвището " Рицарят на стоманените..

публикувано на 18.09.24 в 13:45

Травъл блогърите ни призовават да опознаем най-магнетичните кътчета на родината с изложба

" България – магнетична и красива" – под този наслов българските травъл блогъри представят някои от най-живописните места у нас. Изложбата с уникални кадри, заснети от пътешествениците, ще бъде открита на 24 септември на входа на Морската градина..

публикувано на 18.09.24 в 10:35

България е част от световното биенале за творчество и занаяти "Хомо Фабер" във Венеция

Българската култура и родните традиции, които доскоро изглеждаха екзотични за останалата част от света, постепенно се превръщат в част от световната култура на 21. век. След като нашенската лютеница и традиционната ни баница бяха определени..

публикувано на 17.09.24 в 09:50