Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анастасия Върбанова – „българският глас” в Торонто

СнимкаТя е Анастасия Върбанова. Тя е един от „българските гласове” в българската програма на първото мултикултурно Radio CHIN в Торонто, Канада.

В специално интервю за Радио България Анастасия разказва историята на българското радио в Канада, която започва през далечната 1970 година, споделя личната си история и път до Северна Америка, носталгията, надеждите и плановете за бъдещето и отправя покана към всички за два големи концерта на примата на родната ни музика Лили Иванова.

Кога и къде ще бъдат тези концерти ще разберете от разговора на Весела Кръстева с Анастасия Върбанова.

Снимка: личен архив





Още от категорията

Откритие край Самоводене насочва към мястото на Търновската Света гора

Археолози откриха църква, част от манастира на свети Теодосий Търновски, край великотърновското с. Самоводене. Експедицията е ръководена от археолозите от Регионалния исторически музей-Велико Търново проф. Хитко Вачев и Илиян Петракиев. По своята..

публикувано на 18.09.24 в 13:51

След циклона "Борис" призоваха крайречните общини да се готвят за голяма вълна

Трябва да се действа превантивно и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на правителственото заседание.  "Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента,..

публикувано на 18.09.24 в 11:57
Гордана Силяновска и Румен Радев

Македонският външен министър е отказал среща с българския си колега в София

Посещението на македонският президент Гордана Силяновска е по повод културно събитие - гостуване на Националната опера и балет на Северна Македония в София и няма характер на държавно, официално или работно посещение. "В такива случаи протоколната..

публикувано на 18.09.24 в 10:16